Olemme päivittäneet tietosuojaselosteemme Lisätietoja

x

RUKA - Kuusamo

Ruka Anita Raunio 1022 BQbPZ3X7 vastavalo 315680 600

Kuusamon Ruka on Suomen vanhimpia hiihtokeskuksia. Se on valittu useasti vuoden hiihtokeskukseksi ja Rukalla on luultavasti maailman pisin hiihtokeskuksen lumikausi.

Ruka esitekansi kopioKuusamo on ympärivuotisen matkailun mallikunta. Rukan lähistöllä sijaitsevat kuuluisat Kuusamon kosket ja Oulangan kansallispuisto. 

Rukan matkailualueen kehitys jatkuu vahvana. Uusi gondolihissi on käytössä ja uusi hotelli rinteiden välittömässä läheisyydessä Itä-Rukan eli RukaValleyn puolella ottaa asiakkaita vastaan. Aktiviteetteja kehitetään jatkuvasti jo monipuolisen tarjonnan lisäksi. Tunturiin on rakennettu muun muassa Ruka Bike Park, joka tarjoaa eritasoisia pyöräilyreittejä ja -mäkiä harrastajien iloksi. Kilpaurheiluakaan ei ole unohdettu, vaan stadionin aluetta kehitetään myös.

  

Rukan Laakso - RukaValley 

Itä-Rukalle on nousemassa uusi kävelykylä Valtavaaran luonnonsuojelualueen ja rinteiden väliin.  Itä-Rukan uudessa asemakaavassa on n. 30 000 k-m2 matkailurakentamisaluetta. Ensimmäinen RukaValley -hotelli ottaa jo asiakkaita vastaan. Maisemagondoli on rakennettu ja se yhdistää Itä-Rukan Länsi-Rukan palveluihin. Ruka Valley -alueen ytimessä sijaitsevalle, 11 000 kerrosneliömetrin matkailutontille on teetetty toteutettavuusselvitys. Jos olet kiinnostunut kuulemaan lisää Rukan tarjoamista mahdollisuuksista yrityksellesi tai asiakkaallesi, ota rohkeasti yhteyttä!

Ote kaavakartasta: itaerukaote

142a -1 Bistro, MYYTY, RAKENNETTU
142a - 2 RukaValley, MYYTY, RAKENNETTU
142b : 11000 k-m2 , hotellitontti vapaana, jaettavissa  1-3 osaan
            - voidaan rakentaa yhtenä tai useampana rakennuksena
140b-1 RM-9, 2140 k-m2 , majoitus, 1 krs u1/2
140b-2 RM-9, 8360 k-m2 , majoitus, 2 krs u1/2, jaettavissa kahteen osaan
141      RM-12, 2000 k-m2 , safaritalotontti 3 krs, osa saa olla majoitusta, MYYTY

 

Havainnekuvia:

Rukan laakson hotelli ja gondoli ver3

Ruka 3D ver3Muita valmiita kohteita


Länsi-Rukan ydinalueella on valmis kaava loma-asuntoja varten: RukaStar.

Itä-Rukan puolella valmis loma-asuntotontti Rukan Maston alueella.

 


 

Porontiman ranta-asemakaava

Rukan tuntumassa on voimassa Porontiman ranta-asemakaava, jossa on ympärivuotiseen käyttöön sopivia loma-asuntotontteja ja revontulimatkailurakentamiseen sopivia tontteja. Porontimajärvi on noin 10 km Itä- Rukalta ja lähellä Kuusamon koskia ja Oulangan kansallispuistoa. Tonteille on valmistumassa tiet keväällä 2021 ja arvioitu myynnin aloitus samana syksynä.

Kaava
Porontima 2020 08 14 jpg

Sivun pääkuva: Anita Raunio / Vastavalo