Olemme päivittäneet tietosuojaselosteemme Lisätietoja

x

LOHJA - Vahermanjärvi

Vaherma Lohja 2017 0286 2000x800px

Lohjalla kirkasvetisen Vahermanjärven rannalla sijaitsee luonnonläheinen ja rauhallinen monien mahdollisuuksien alue. Hiekkaranta ja viehättävä maasto täydentävät kokonaisuuden, mitä rakentamista alueelle toteutetaankaan. 

Kokonaisuus käsittää 15 hehtaarin ranta-asemakaavan alueen, jossa on rakennuspaikkojen lisäksi vesi- ja metsäaluetta. Alueella on rantaviivaa 650 metriä. RM-merkinnällä osoitetulle alueelle voi rakentaa vain matkailua palvelevia rakennuksia.

 

Ideakilpailulla potkua Vahermanjärven kehittämiseen

Suomalainen saunamaailma Saaga voitti Metsähallituksen ja Lohjan kaupungin arkkitehtiopiskelijoille järjestämän ideakilpailun Vahermanjärvi-nimisen alueen kehittämiseksi. Järjestäjät toivoivat ideoita, joiden avulla Vahermanjärven rannalla sijaitsevaa aluetta voidaan markkinoida yrittäjille.

Kilpailun voittivat arkkitehtiopiskelijat Pia Mikkonen ja Lumi Alastalo Saaga-nimisellä työllään. Voittoidean ytimen muodostavat viisi erilaista kokemuksellista saunaa sekä kirkasvetinen kaunis Vahermanjärvi. Erilaiset saunat tarjoavat näkökulman ja kokemuksen saunomiseen erilasten äänien, tuoksujen ja tunnelmien kautta. ”Kirkasvetisenä ja luonnonkauniina paikkana Vahermanjärvi sopisi mainiosti suomalaisen sauna- ja kylpykulttuurin tunnetuksi tekemiseen”, Mikkonen ja Alastalo kertovat.

Vaherma-ideakilpailun voittajatyö, Saaga3

Kilpailuraadin puheenjohtaja, Metsähallituksen kiinteistökauppapäällikkö Tauno Kandelin kiittelee idean toimivuutta. ”Suomalainen sauna on kiinnostava konsepti sekä kotimaisten että ulkomaisten matkailijoiden näkökulmasta ja sen ympärille on kehitetty monta toimivaa liikeideaa."

Ideasta yritykseksi

Kilpailualue on Metsähallituksen hallinnassa ja sillä on voimassa oleva asemakaava, joka mahdollistaa monenlaisia toteuttamistapoja. ”Metsähallitus ei kuitenkaan itse toteuta tällaisia hankkeita, vaan meidän pitää löytää niille aina kiinnostunut toteuttaja”, Kandelin kertoo.

”Lohja ja Vahermanjärvi sijaitsevat niin lähellä pääkaupunkiseutua ja suurta potentiaalista kävijäkuntaa, että uskomme sen houkuttelevan yrittäjiä ja sijoittajia”, Kandelin jatkaa.

Suomalainen sauna kiinnostaa sekä kotimaisia että ulkomaisia matkailijoita ja sen ympärille on kehitetty monta toimivaa liikeideaa. Haluaisitko sinä lähteä kehittämään saunamaailmaa, jotain muuta palkittua ideaa tai omaa unelmaasi?

Ideoidaan hankettasi yhdessä eteenpäin!