Olemme päivittäneet tietosuojaselosteemme Lisätietoja

x
Tontit

Lohja, Vahermajärvi

Ihana luonnonläheinen ja rauhallinen matkailuliiketoimintaan kaavoitettu alue Vahermajärvellä, jossa veden ekologinen tila on erinomainen (www.ymparisto.fi). Hiekkaranta ja viehättävä maasto täydentävät kokonaisuuden, mitä rakentamista alueelle toteutetaankaan. Vahermajärvelle ajaa pääkaupunkiseudulta vain noin tunnin.

Kokonaisuus käsittää 15 hehtaarin ranta-asemakaavan alueen, jossa on rakennuspaikkojen lisäksi vesi- ja metsäaluetta. Alueella on rantaviivaa 650 metriä. Rakentaa voi RM-merkinnällä osoitetulle alueelle vain matkailua palvelevia rakennuksia (kyseessä ei ole tavanomaiseen lomarakentamiseen tarkoitettu alue). Tiedustele Lohjan kaupungilta tulkintaa siitä millainen rakentaminen alueelle on mahdollista, eli mikä on matkailua palvelevaa rakentamista ja millaisille rakennuksille on mahdollista saada rakennuslupa.

Kaava-alueella on kaksi rakennusalaa, joista kummallekin voi rakentaa max.10 rakennusta ja isoimman rakennuksen koko voi max.olla 500 krsm2. Alueelta ei myydä yksittäisiä tontteja, vaan koko RM-alue.

1 RM -alueen kokonaisrakennusoikeus on 1000 krsm2, josta erillisen saunan osuus on 100 krsm2. Alueella on kevytrakenteisia vanhoja majoitusmökkejä ja sauna, jotka voidaan luokitella purkukuntoisiksi. Alueen pinta-ala on 2,8 ha ja sillä on rantaviivaa noin 330 metriä.

2 RM -alueen kokonaisrakennusoikeus on 850 krsm2, josta erillisen saunan osuus on 50 krsm2. Alue on rakentamaton, ja sen pinta-ala on 0,8 ha joka sisältää rantaviivaa noin 150 metriä.

Kokonaisuudesta on mahdollista hankkia joko pelkästään RM-alue/-et tai niiden lisäksi virkistys- ja metsäaluetta RM-alueiden tueksi. Katsothan myös tarkemmat kaavamääräykset kaavatiedoista "RANTA-ASEMAKAAVA" -linkistä (liite). Alueesta voi esittää ostotarjouksia alue-ehdotuksineen.

Alueen kehittämisestä ja toteuttamisesta järjestettiin arkkitehtuurinen liikeideakilpailu, josta voi lukea tarkemmin linkistä "Laatumaa.fi: Vahermanjärven ideakilpailu".

Perustiedot

Sijainti:
Lohja , Vahermajärvi, 3850 Pusula
Tyyppi:
matkailupalvelutontti
Myyntihinta:
1
Ranta:
Oma ranta, järvi
Vesistön nimi:
Vahermajärvi

Muuta

Lisätietoja:
Tie perille

Tontti ja kaavoitus

Tontin pinta-ala:
15,0 ha
Rakennusoikeus:
1 850 m²
Lisätietoja rakennusoikeudesta:
Lohjan kaupunki: rakennusvalvonta
Tontin omistus:
oma
Kaavoitustilanne:
ranta-asemakaava

Kohteen kuvaus

Kiinteistötunnus:
444-893-1-1

Palvelut ja liikenneyhteydet

Ajo-ohje:
Kärköläntie 769, Nummi-Pusula
Sijainti kartalla