Olemme päivittäneet tietosuojaselosteemme Lisätietoja

x

Usein kysytyt kysymykset

Mitä tarkoitetaan tontin tarjousmyynnillä?

Toisinaan samasta tontista on kiinnostunut moni ostaja. Tällöin tontti saatetaan myydä tarjousten perusteella. Jokainen tontista kiinnostunut voi jättää kirjallisesti oman tarjouksensa tontista. Tarjousajan umpeuduttua tarjoukset käsitellään ja korkeimman tarjouksen tehnyt ostaja voi lunastaa tontin itselleen. Metsähallituksella on oikeus hyväksyä tai hylätä tehty tarjous.

Mikä on nettihuutokauppa?

Metsähallituksen myyntikohteista osa myydään julkisella huutokauppalla huutokaupat.com –sivustolla. Kuka tahansa voi seurata myyntikohteen hinnan kehittymistä reaaliajassa. Tarjouksen teko vaatii sivuille rekisteröitymisen. Huutokaupan sulkeuduttua korkeimman tarjouksen jättänyt saa ostaa kohteen itselleen, mikäli tarjous ylittää Metsähallituksen asettaman minimihinnan.

Miten saan selville, millä hinnalla tarjousmyynnissä ollut kohde myytiin?

Tarjouskilpailun voittajalle ilmoitetaan asiasta aina henkilökohtaisesti. Muilla on mahdollista saada hintatiedot Maanmittauslaitoksen kauppaseurannasta.

Missä kauppa allekirjoitetaan?

Kauppa allekirjoitetaan ostajan haluamalla paikkakunnalla. Ostaja voi myös antaa valtakirjan haluamalleen taholle kaupan tekemiseksi. Kauppa ei ole laillinen eikä sitä voida tehdä ilman kaupanvahvistajaa. Usein kaupan allekirjoitus sovitaan pankkiin tai johonkin useista Metsähallituksen toimipisteistä.

Miten kaupanvahvistajan palkkio maksetaan?

Kaupanvahvistaja toivoo, että palkkio maksettaisiin käteisellä (tasarahalla) allekirjoitustilaisuudessa. Kaupanvahvistaja voi myös kirjoittaa palkkiosta laskun ostajalle.

Mitä ovat kiinteistönmuodostamiskustannukset (maakaupassa)?

Kauppahinnan lisäksi ostajalle tulevat seuraavat kustannukset:

- kaupanvahvistajan palkkio 120 €
- varainsiirtovero 4% kauppahinnasta
- lainhuudon lunastus 111 €
- määräalojen osalta kiinteistönmuodostamiskulut (lohkomiskulut + oma osuus mahdollisesta rajankäyntikulusta).

Lisätietoja www.maanmittauslaitos.fi 

Miten metsäpalstan hinta määräytyy?

Metsäpalstan hintaan vaikuttaa moni asia. Tärkeimmät vaikuttavat seikat ovat palstan sijainti ja puuston määrä sekä välittömät hakkuumahdollisuudet. Palstalla voi olla lisäksi muita arvoon vaikuttavia tekijöitä, kuten rakennuspaikkoja ja maa-ainesten ottomahdollisuuksia. Myös maapohja vaikuttaa hintaan. On hyvä tiedostaa, että jokainen kiinteistö on yksilöllinen ja hinta määräytyy sen mukaisesti. Kaikkia kohteita ei ole hinnoiteltu etukäteen. Hinnoittelemme kohteen sen jälkeen kun olet ottanut yhteyttä myyjään. Voit tehdä kohteesta myös tarjouksen.           

Tontteihin liittyviin kysymyksiin löytyy lisää vastauksia ladattavasta  Tontin ostajan ja vuokraajan tietopaketti -tiedostosta.

Voit myös ottaa yhteyttä asiantuntijoihimme.